Hannover Re söker en Underwriter Treaty


Hannover Re är världens tredje största återförsäkringsbolag. Hannover Re gruppen har en premievolym 2015 på ca 17 miljarder euro och ca 2 500 anställda världen över. På kontoret i Stockholm är vi 95 anställda. Vi är verksamma inom såväl direktförsäkring såsom återförsäkring och bedriver försäkringsverksamhet inom Marin, Egendom, Ansvar och Liv.


Arbetsuppgifter

Är du en lagspelare med hög affärsmässighet som vill arbeta i en internationell miljö? På Hannover Re, är Treaty vår huvudaffär vilket innebär att du har en nyckelposition och tar ansvar för din affär både externt och internt.

I rollen som Underwriter Treaty arbetar du med riskbedömning, modellering, analys och prissättning. Du arbetar med teknisk underwriting där huvudansvaret innebär bedömning och beslut om att anta en risk eller inte.

Dina kunder är direktförsäkringsföretag i Norden med inriktning på Norge och Danmark. Du arbetar både direkt med kunden samt med försäkringsförmedlare.

Arbetsåret är förhållandevis tydligt uppdelat. De flesta avtalsförnyelser har deadline den 1/1 årligen, vilket innebär att hösten är en mer intensiv period av arbetsåret.
Efter förnyelseperioden tar du initiativ till uppföljning av processen med kunden för att sätta planen för nästkommande period. Du arbetar då med mer relationsskapande aktiviteter. Du arbetar i ett team där man hjälper varandra med arbetsuppgifter vid behov.

Resor ingår i tjänsten främst inom Norden. Övrig tid sitter du i våra trivsamma lokaler på Kungsholmen i Stockholm.


Bakgrund

Du har en akademisk examen och gedigen erfarenhet av försäkringsbranschen.

Idag arbetar du till exempel som Underwriter Treaty, Underwriter Affinity (Gruppförsäkring) eller Underwriter med en annan inriktning från ett direktförsäkringsföretag. Du kan också ha din bakgrund som återförsäkringsansvarig eller analytiker inom området alternativt som förmedlare, om du har en gedigen kunskap och intresse för analys.

Det är viktigt att du kan uttrycka dig klart och tydligt samt behärskar både svenska och engelska mycket väl i tal och skrift. Har du dessutom danska språkkunskaper, så är det meriterande.


Personliga egenskaper

Du har en hög analytisk förmåga och strukturerat arbetssätt. Du trivs med att göra affärer och har förmågan att se helhet och samband.

Du är också kommunikativ och lyhörd. Du har lätt för att samarbeta med andra och trivs med att dela med dig av dina kunskaper. Vidare är du som person driven och genuint intresserad av ditt arbete. Det innebär att du gärna arbetar hårt för att nå dina mål och ofta ta initiativ till förbättringar, även utanför ditt ansvarsområde.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel: 0707-72 77 11